"Alltid på konsumentens sida"

Morotskaka till påsk 0

Publicerad den 2014-04-15 i , med taggarna , , , , , ,

En helt vanlig morotskaka, som dekoreras med påskgodis.

1 kaka, 10 bitar
  • 3 morötter, ca 300 g
  • 100 g rumstempererat smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • Till formen:
  • 2 tsk smör
  • 2 msk kokosflingor
  • Kräm:
  • 25 g smör
  • 250 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Till dekoration:
  • påskägg i coklad
  • "stekta ägg"
Kolhydratschock
Kolhydratschock

Serveringstips


  1. Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa en kakform. Skala och riv morötterna fint.
  2. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget. Rör ner morötterna i smeten. Blanda samman mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner det i smeten.
  3. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kallna.
  4. Kräm: Rör samman smör och färskost till krämen. Rör ner florsocker och vaniljsocker. Bre krämen över kakan och låt den stelna i kyl. Dekorera. Skär upp i bitar före servering.
Receptet är skapat av - gunillablixt.se