"Alltid på konsumentens sida"

Morotskaka 0

Det här blev väl en av de mest populära mjuka kakorna på 1980-talet, och lika god är den nu också. Baka den i långpanna och få kvadratiska bitar eller i sockerkaksform för tårtbitar. Dekorera med morötter i marsipan så blir det en fest även för ögat.

1 kaka, 10 bitar
  • 3 morötter, ca 300 g
  • 100 g rumstempererat smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • Till formen:
  • 2 tsk smör
  • 2 msk kokosflingor
  • Kräm:
  • 25 g smör
  • 250 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
Kolhydratschock
Kolhydratschock

Serveringstips


  1. Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa en kakform.
  2. Skala och riv morötterna fint. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget. Rör ner morötterna i smeten. Blanda samman mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner det i smeten.
  3. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kallna.
  4. Kräm: Rör samman smör och färskost till krämen. Rör ner florsocker och vaniljsocker. Bre krämen över kakan och låt den stelna i kyl. Dekorera. Skär upp i bitar före servering.

morotskaka portionmorotskaka

 

Receptet är skapat av - gunillablixt.se