"Alltid på konsumentens sida"

Mousselinesås 0

Publicerad den 2017-05-02 i med taggarna , ,

Den här är den sås som på klassiskt vis brukar serveras till sparris på vår och försommar. Den passar också väldigt bra till alla andra sorters vårprimörer.

4 personer
  • 150 g smör
  • 2 äggulor
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 2 msk vatten
  • ½ krm salt
  • ¼ krm malen vitpeppar
  • 1 dl vispgrädde

Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Smält smöret på låg värme. Det får inte brynas.
  2. Blanda samman äggulor, citronsaft och vatten i en rostfri kastrull. Ställ kastrullen i vattenbad strax under kokpunkten. Vispa snabbt tills blandningen tjocknar.
  3. Tillsätt det varma, smälta smöret lite åt gången, under kraftig vispning. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Vispa grädden till fastskum och vänd ner den i såsen strax före servering.

hollandaisesås making 2vispad grädde bunke elvispmousselinesås makingvit sparrisl med mousselinesås dukning

Receptet är skapat av - gunillablixt.se