"Alltid på konsumentens sida"

Nachos med köttfärs 0

Publicerad den 2017-12-31 i , med taggarna , , , , , ,

Varma nachos är jättemumigt. Den här varianten gratineras med ost och tacokryddad köttfärs. Vill du ha en vegetarisk variant, byt ut mot quornfärs.

4 personer
  • 4 personer
  • 200 g nachips
  • 4 små tomater
  • 200 g köttfärs
  • 2 msk olja
  • 1 liten lök
  • 1 msk tacokrydda
  • ½ dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ tsk salt
  • 4 dl riven ost
  • Till servering:
  • gräddfil eller crème fraiche
  • guacamole


Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips

Recept på hemgjord tacokrydda och guacamole
»Tacokrydda hemgjord
»Guacamole


  1. Värm ugnen till 225°. Lägg ut chipsen på ett ugnssäkert fat. Skär tomaterna i skivor.
  2. Fräs köttfärsen i 1 msk av oljan. Lägg över i en kastrull. Skala och finhacka löken och fräs den i samma panna i resten av oljan. Lägg över löken i kastrullen.
  3. Tillsätt tacokrydda, vatten och tomatpuré, och koka upp. Sänk värmen till låg och låt puttra någon minut. Smaka av och justera kryddningen med salt.
  4. Strö osten över chipsen och toppa med köttfärsen. Strö över tomaterna och ställ in i ugnen ca 10 minuter.

Resursklok kommentar

Om du har en öppnad påse nachips som börjat bli mjuka är det toppen att göra nachos i ugn av dem. Rosta dem då i ugnen någon minut innan du lägger på ost och köttfärs.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se