"Alltid på konsumentens sida"

Nouc cham, vietnamesisk dippsås 0

Publicerad den 2016-11-02 i med taggarna , ,

Det här är en klassisk vietnamesisk dippsås med frisk, syrlig och salt smak. Passar perfekt till vietnamesiska vårrullar.

4 personer
  • 1 msk palmsocker (eller strösocker)
  • 1 msk hett vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ hackad röd chili
  • 1 msk risvinäger
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • 1 msk asiatisk fisksås

Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Lägg sockret i en skål, häll på hett vatten och rör om tills sockret har lösts upp.
  2. Skala och riv vitlöken, strimla eller hacka chilin och häll ner i sockerlösningen.
  3. Tillsätt risvinäger, pressad limesaft, limeskal och fisksås. Blanda noga.

 

Receptet är skapat av - gunillablixt.se