"Alltid på konsumentens sida"

Omelett med färsk spenat 0

Inget smörgåsbord utan omelett! Omeletten är färdig när äggstanningen stannat men fortfarande är lite krämig på ytan. Spenat är ett förslag till fyllning, men välj din favoritgrönsak efter säsong, till exempel kryddörter, kronärtskocka, sparris eller svamp.

4-6 personer på buffé
  • 3 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 2 tsk smör
  • FYLLNING:
  • 100 g färsk spenat
  • 2 tsk smör
  • ½ tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Fyllning: Ansa och skölj spenaten. Skär bort grova bladnerver. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs spenaten under omrörning någon minut. Ta av pannan från värmen och krydda spenaten med salt och peppar.
  2. Omelett: Vispa lätt ihop ägg, vatten och salt. Hetta upp smöret i en stekpanna tills det blivit gyllenbrunt.
  3. Stek omelettsmeten på knapp medelvärme i stekpannan. Rör försiktigt i äggsmeten några gånger under stektiden, ca 4 minuter.
  4. Lägg upp omeletten på varmt serveringsfat, lägg på spenaten och vik över knappt hälften. Servera genast.
Receptet är skapat av - gunillablixt.se