"Alltid på konsumentens sida"

Örtstkryddad benfri kotlettrad 0

Den här kotlettraden känns vårlig med sin fräscha kryddning av örter. Servera den som en varmrätt med en god sås och olika tillbehör, eller kyl den och servera den kall på buffé. Ska den serveras kall är tunna skivor godast.

4 personer som varmrätt, 6‒8 personer på buffé
  • 1,2 kg benfri kotlettrad
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm malen vitpeppar
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad rosmarin

Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Värm ugnen till 175°. Gnid in köttet med salt och peppar.
  2. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet och lägg det på galler i en ugnssäker form med undersidan uppåt.
  3. Stek i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
  4. Vänd på köttet och stek tills köttet har fått en innertemperatur på 75 °, ytterligare ca 1 timme.
  5. Bre ut ett folieark på en skärbräda. Ta ut köttet ur ugnen, strö över örterna och packa in det i folien.
  6. Ska köttet serveras varmt, låt det vila en stund innan det skärs upp i skivor.
    Ska köttet serveras kallt, låt det kallna i folien och kyl sedan hela paketet. Skär upp i tunna skivor.
Receptet är skapat av - gunillablixt.se