"Alltid på konsumentens sida"

Oxrulader 0

Publicerad den 2013-12-02 i , med taggarna , , , , ,

Det här är härlig, svensk husmanskost! Mjölet i såsen gör att receptet märks GI röd. Receptet kommer från min mamma.

6 personer
  • 12 skivor innanlår av nöt (lövbiff)
  • 6 skivor bacon
  • 1 gul lök
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 saltgurka
  • 5 dl köttbuljong
  • 2 msk smör
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 2 msk siktat dinkelmjöl
  • ½ dl vatten
  • Du behöver också:
  • tandpetare
  • hålslev
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips


  1. Skala och skiva löken. Skär gurkan i stavar. Dela baconskivorna på mitten. Lägg ut köttskivorna och krydda med salt och peppar.
  2. Bre på senap och lägg på en baconskiva. Fördela den skivade löken och en gurkstav. Rulla ihop köttet och fäst med en tandpetare.
  3. Bryn ruladerna i smör och lägg över dem i en gryta. Häll på köttbuljong, koka upp och sjud rulladerna i ca 15 minuter, tills köttet känns mört. Prova med en tandpetare.
  4. Lyft upp ruladerna med en hålslev och håll dem varma. Sila buljongen. Häll tillbaka buljongen i grytan och koka ihop tills hälften återstår.
  5. Tillsätt grädden. Blanda ut mjölet i vattnet till en redning. Tillsätt redningen lite i taget tills att såsen blir lagom simmig. Låt såsen sjuda i några minuter.
  6. Lägg i ruladerna igen och värm upp före servering.
Receptet är skapat av - gunillablixt.se