"Alltid på konsumentens sida"

Pankopanerad citrusmarinerad friterad fläskkarré 0

Publicerad den 2018-06-24 i med taggarna , , , ,

Det här är ett härligt sätt att tillaga strimlor av fläskkarré. Kanske köpte du en stor bit och skär ut fina skivor i ena änden. Andra änden kan du strimla, marinera, panera och fritera. Marineringen tar ca 6 timmar eller låt köttet marinera över natten.

4 personer
  • 400 g fläskkarré, strimlad
  • olja till fritering
  • 1 tsk salt
  • Till marinad:
  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 1 lime
  • Pankopanering:
  • ½ dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • ½ dl panko (japanskt ströbröd)
  • Till servering:
  • nudelwok
  • grönsakswok
  • bowl


Kolhydratschock
Kolhydratschock

Serveringstips

»Grönsakswok

»Nudelwok

»Bowl


  1. Riv skalet av hälften av apelsinerna, citronerna och limen. Pressa sedan ut saften ur samtliga. Blanda samman saften från citrusfrukterna och lägg ner köttet. Ställ kallt och marinera 6 timmar eller över natten.
  2. Panera köttet i mjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd. Hetta upp oljan till 180°, fritera köttet, lite i taget och lägg det på hushållspapper att rinna av. Salta.
  3. Servering: Passar fint med nudelwok, grönsakswok eller i bowl med ris, mangosalsa och chilikryddad majonnäs.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se