"Alltid på konsumentens sida"

Pannbiff med löksky 0

Publicerad den 2018-04-25 i , , , med taggarna , , , ,

Pannbiff brukar räknas som en av våra mest populära rätter när det kommer till husmanskost. Pannbiff blir godast på blandfärs, 50% nöt och 50% gris. Hittar du inte färdigblandad i butiken, så blanda själv.
Många (till exempel jag) vill ha en mustig löksky till sina pannbiffar. Andra föredrar en redd brunsås. Jag brukar använda rödlök till lökskyn, men gul lök funkar förstås lika bra.
Om rätten passar för GI Grön eller lchf beror helt på vad du serverar till. Väljer du tomatsås och grönsaker eller blomkålsmos är du helt hemma.

4 personer
  • 300 g nötfärs
  • 300 g fläskfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 ägg
  • ½ dl vatten
  • smör till stekning
  • Löksky:
  • 2 stora rödlökar
  • smör till stekning
  • 4 dl kalvbuljong eller hemgjord köttbuljong
  • Till garnering:
  • 2 tsk finklippt persilja

Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips

»Blomkålsmos GI Grön, lchf
»Tomatsås och grönsaker GI Grön, lchf
Potatis, brunsås och lingon, IG röd


  1. Smula ner nötfärs och fläskfärs i en stor bunke. Tillsätt salt, peppar, ägg och vatten. Rör ihop till en homogen färs.
  2. Rulla bollar med vattensköljda händer och tryck ut till biffar på ett fat eller en skärbräda. Lägg biffarna att vila. Skala och strimla lökarna till skyn.
  3. Stek pannbiffarna i smör på medelvärme ca 3 minuter per sida. Lägg upp på ett serveringsfat och håll de nystekta biffarna varma medan du steker resten.
  4. Bryn löken i rikligt med smör i samma panna som du stekt biffarna. Då tar löken upp goda smakämnen från köttet. Sänk värmen till låg och fräs löken mjuk i ca 2 minuter. Lägg över i en traktörpanna.
  5. Häll på buljongen, koka upp och sänk värmen till låg. Sjud löken i buljongen ca 5 minuter. Tillsätt även köttsaften som bildats från biffarna på fatet.
  6. Häll sedan skyn över pannbiffarna före servering. Lite finklippt persilja på ser vackert ut.

 

Resursklok kommentar

Blev det pannbiffar över? De blir jättegott smörgåspålägg tillsammans med sallatsblad och saltgurka. Dela pannbiffarna först så att de blir tunnare.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se