"Alltid på konsumentens sida"

Papas arrugadas 0

Publicerad den 2015-02-01 i , med taggarna , , ,

Skrynklig potatis, helt enkelt! Den höga salthalten och att kokvattnet ångar bort skapar små delikata skrynkliga potatisar. Rätten är så vanlig på Kanarieöarna att en del anser den vara öarnas nationalrätt. Servera potatisen som förrätt, som tapas eller som tillbehör till en varmrätt.

6 personer
  • 1 kg delikatesspotatis
  • 1 dl grovt salt per liter vatten
  • 1 citronklyfta
Kolhydratschock
Kolhydratschock

Serveringstips

»Röd het mojo


  1. Tvätta potatisen noga men behåll skalet.
  2. Lägg potatisarna i en kastrull och täck med vatten. Häll tillbaka vattnet i ett mått och tillsätt 1 dl grovt salt/ liter vatten.
  3. Häll det salta vattnet över potatisarna i kastrullen och koka upp. Koka potatisen mjuk utan lock.
  4. Servera potatisarna varma och doppa dem i mojo.
Receptet är skapat av - gunillablixt.se