"Alltid på konsumentens sida"

Parisersmörgås 0

Publicerad den 2018-08-24 i med taggarna , , , , , ,

I originalreceptet ska man göra en färs med lök, kapris och hackade inlagda rödbetor, bre färsen på brödet och sedan steka det. Jag tycker inte om när brödet blir uppblött och får tråkig färg av färsen, så jag brukar steka brödet för sig och sedan steka stora köttfärsfärsbiffar för sig. Att servera stekt lök, rå lök, kapris och rödbetor bredvid tycker jag också ser trevligt ut.

2 personer
  • 1 gul lök
  • ½ dl hackade inlagda rödbetor
  • 2 msk kapris
  • 2 skivor ljust surdegsbröd
  • 150 g nötfärs
  • 1 krm salt
  • ¼ krm malen svartpeppar
  • 2 msk vatten
  • 2 ägg
  • smör till stekning


Kolhydratschock
Kolhydratschock

Serveringstips

»Grönsallad


  1. Skala och finhacka löken. Fräs ⅔ gyllengul i smör, ta upp och fördela på serveringstallrikarna. Fördela även den återstående löken, kaprisen och rödbetorna.
  2. Stek de båda brödskivorna på medelvärme i smöret. Låt brödet vila på galler till servering.
  3. Blanda samman färsen med salt, peppar och vatten. Forma till två platta biffar och stek dem till önskad stekningsgrad. Lägg biffarna på en assiett och håll dem varma medan du steker äggen.
  4. Servering: Lägg brödet på serveringstallrikarna, lägg på biffarna och toppa med ägget. Servera genast.
Receptet är skapat av - gunillablixt.se