"Alltid på konsumentens sida"

Påsktårta med mangomousse 0

Publicerad den 2015-04-06 i med taggarna , , , , , , ,

En härligt gul påsktårta, som kan förberedas och sedan bara dekoreras i sista stund.

1 tårta, 12 bitar
  • Tårtbotten:
  • 200 g mandelmassa, 60 % mandel
  • 2 äggvitor (ca 4 msk eller knappt 40 g)
  • 1 dl finriven mandel eller mandelmjöl
  • Mangomousse:
  • 2 gelatinblad
  • 1 väl mogen mango
  • 2 msk florsocker
  • 1 lime, saften
  • 2 dl vispgrädde
  • Mandelmassekycklingar:
  • 20 g mandelmassa
  • röd, grön och gul hushållsfärg
  • urtorkade äggskal
  • Till dekoration:
  • 1 dl vispgrädde
  • chokladägg
  • Du behöver också:
  • springform, 24 cm i diameter
  • bakplåtspapper
  • mixer
  • spritspåse med tyll

Kolhydratschock
Kolhydratschock

Serveringstips


  1. Värm ugnen till 200°. Klä formen med bakplåtspapper. Riv mandelmassan fint.
  2. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner mandelmassan och mandelmjölet.
  3. Bre ut smeten i formen, ställ in den mitt i ugnen och baka 10-15 minuter.
  4. Ta ut formen och låt bottnen svalna i formen. Lossa sidan på formen och ta ut tårtbottnen. Diska formen och lägg sedan tillbaka bottnen i formen igen.
  5. Mangomousse: Skär fyra snitt längs med mangon och dra av skalet. Skär loss fruktköttet och mixa det tillsammans med florsocker och lime till en jämn puré.
  6. Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter. Lägg över gelatinet i en liten kastrull utan att krama ut vattnet. Värm försiktigt på låg värme.
  7. Ta av från värmen och rör ner ett par matskedar mangopuré i gelatinet. Vänd sedan ner blandningen i mangopurén.
  8. Vispa grädden och vänd ner den i purén. Häll purén över tårtbottnen och skaka på formen så att den fördelar sig jämnt. Täck med plastfolie och kyl ca 6 timmar.
  9. Mandelmassekycklingar: Färga mandelmassan med hushållsfärg och forma kycklníngar.
  10. Lägg grön mandelmassa i bottnen av äggskalen och tryck fast kycklingarna. Förvara dem i en burk med lock, så att de inte torkar ut. Så här långt kan tårtan förberedas.
  11. Servering: Vispa grädden och fyll i spritspåsen. Spritsa små rosor runt kanten på tårtan. Placera ett ägg i varje ros. Ställ äggskalen med kycklingarna mitt på tårtan.

Tips
Dekorera tårtan efter din egen bästa idé.

springform bakplåtspappermandelmassa ägg mandlar riven mandelmassavispade äggvitormandelmassa vänd ner äggvitamandelmassebotten i springformmango mousse ingredienserskala mango 1skala mango 2grädde i mangopurémangomousse på tårtbottenx grön gul röd hushållsfärg mandelmassax mandelmassa kycklingar tårtdekorationpåsktårta mangomousseFreja med påsktårta mangomoussepåsktårta mangomousse tårtbit

Receptet är skapat av - gunillablixt.se