"Alltid på konsumentens sida"

Pasta: Skaldjursmix och tomatsås 0

Publicerad den 2018-04-10 i med taggarna , , , , ,

En förpackning skadjursmix är alltid bra att ha till hands i frysen. Allra bäst blir den här rätten om du tinar skadjursmixen först. Jag brukar göra den här rätten om jag har tomatsås över eller om jag just kokat en stor laddning tomatsås för att frysa in. Du kan också använda köpt färdig tomatsås.

4 personer
  • 400 g djupfryst skaldjursmix (1 förpackning)
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl tomatsås, hemgjord eller färdigköpt
  • 4 portioner pasta
  • 1 dl riven ost
  • 2 msk finklippt persilja

Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips

Här kommer receptet på hemlagad tomatsås
»Tomatsås


  1. Låt skaldjursmixen tina i kylskåp och sedan rinna av i durkslag. Häll tomatsåsen i en kastrull och riv osten. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Värm tomatsåsen. Hetta upp olivoljan och fräs skaldjursmixen.
  3. Häll av pastavattnet och låt pastan rinna av i durkslag. Häll sedan den heta pastan i en skål och blanda samman med osten. Fördela pastan i djupa tallrikar.
  4. Fördela tomatsåsen på varje portion och toppa med skaldjursmix och persilja.

Tips
Lite skaldjursbuljong i tomatsåsen är inte dumt.

 

Receptet är skapat av - gunillablixt.se