"Alltid på konsumentens sida"

Pasta: Spaghetti all’arrabiata 0

Den här pastan heter ‘Spaghetti på argbiggans vis’. Ofta serveras den som ’primo’ i en italiensk middag med fyra rätter. Men den funkar fint som varmrätt om du inte behöver en så kraftig måltid. För att den här pastarätten ska bli optimalt god måste du göra den på den allra tunnaste spaghettin, nr 1.

4 personer
  • 4 portioner spaghetti nr 1
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd spansk peppar
  • 8−10 bitar soltorkad tomat (eller tärnad färsk tomat)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tomtpuré
  • ½ dl vitt vin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 dl riven parmesan

Kolhydratschock
Kolhydratschock

Serveringstips


  1. Skala och hacka vitlöken. Dela chilin på längden, skrapa ut kärnorna och finhacka fruktköttet. Strimla och hacka de soltorkade tomaterna.
  2. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och fräs vitlök, chili och soltorkad tomat i olivolja ca 30 sekunder. Tillsätt tomatpurén och låt den rostas i 1 minut. Häll på vinet och sjud på låg värme ca 5 minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll bort pastavattnet och lägg ner den kokta pastan och blanda noga.
  4. Krydda med salt och peppar och fördela pastan i djupa tallrikar. Toppa med  riven parmesan.
Receptet är skapat av - gunillablixt.se