"Alltid på konsumentens sida"

Piccata milanese 0

Piccata paneras i ägg, mjöl och ost. Du kan använda fläskschnitzel i stället för kalv, eller varför inte innanlår av lamm? Klassiska tillbehör är tomatsås, ris och grönsaker.
Den GI-vänliga piccatan panerar vi i sojamjöl, som också ger vacker, gyllene färg.

4 personer
  • 600 g kalvschnitzel
  • 1 dl vetemjöl (eller sojamjöl)
  • 2 ägg
  • 2 msk grädde
  • ½ tsk vitpeppar
  • 1 ½ dl riven parmesan
  • rapsolja till stekning
  • Till servering:
  • tomatsås
  • ris
  • grönsaker


Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips

»Tomatsås

 


  1. Riv parmesanen. Vispa upp äggen i en bunke. Blanda samman ägg, sojamjöl, grädde, peppar och parmesanost. Konsistensen på smeten ska bli som en tjock pannkakssmet.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Sänk värmen, doppa skivorna i ostsmeten och stek i omgångar på låg värme. Köttet ska bli genomstekt utan att paneringen bränns.
  3. Servera genast med tillbehören.
Receptet är skapat av - gunillablixt.se