"Alltid på konsumentens sida"

Pilgrimsmusslor med brynt smör och soja 0

Publicerad den 2017-10-13 i , med taggarna , ,

Pilgrimsmusslor ska helst inte tillagas för mycket eller för länge. Det nötiga brynta smöret tillför en fin smak. Musslorna, smöret och sojan tillsamman är något av det godaste man kan smaka. Du kan naturligtvis använda pilgrimsmusslor utan skal (färska eller djupfrysta) och lägga upp dem i musselskal eller vackra fat.

4 st
  • 4 färska pilgrimsmusslor i sina skal
  • 4 msk brynt smör
  • 2 msk japansk soja

Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Öppna pilgrimsmusslorna, skär ut musslan och ta hand om romsäcken. (Den är också god att steka och äta.) Gör rent skalen noga.
  2. Lägg smöret i en stekpanna, hetta upp och bryn smöret på medelvärme tills det doftar nöt och karamell. Sänk värmen och fräs musslorna ca ½ minut per sida.
  3. Lägg tillbaka musslorna i underdelen sina skal. Fördela sojan över musslorna och servera genast.

 

Receptet är skapat av - gunillablixt.se