"Alltid på konsumentens sida"

Pinocchiobakelser i GN-bleck 0

Den klassiska pinocchiotårtan gr alldeles utmärkt att servera även som bakelser. Det här receptet är avsett att bakas i konvektionsugn och det fyller lagom ett GN 1-bleck. Det ger 30 bitar om kakan skärs upp 5 x 6.

30 bitar
  • Tårtbotten:
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 3 dl strösocker
  • 10 äggulor
  • 1 ½ dl mjölk
  • Maräng:
  • 10 äggvitor
  • 5 dl strösocker
  • Till dekoration:
  • 5 dl vispgrädde
  • färska bär
  • Du behöver också:
  • GN 1-bleck
  • bakplåtspapper
  • elvisp
  • galler

Kolhydratschock
Kolhydratschock

Serveringstips


  1. Värm ugnen till 150° endast värme, ingen fuktighet.
  2. Klä formen med bakplåtspapper. Ställ en bunke kallt, så att du kan vispa marängen i kall bunke. Skilj äggulorna från vitorna.
  3. Vispa äggvitorna tillsammans med hälften av sockret till hårt skum med elvisp. Bunken ska gå att vända upp och ner utan att smeten rinner ut. Tillsätt resten av sockret, vispa en stund till. Ställ kallt.
  4. Blanda samman mjöl och bakpulver i en bunke.
  5. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Rör ner en äggula i taget. Tillsätt mjölken under omrörning. Rör sen ner mjölblandningen, lite i taget.
  6. Bre ut smeten i blecket och lämna ca 1 cm runt om. Smeten brer ut sig under gräddningen.
  7. Bre sedan marängsmeten ovanpå. Ställ in formen i nedre delen av ugnen och grädda ca 50 minuter. Marängen ska vara vackert gräddad och luftig och kakbottnen ska inte kladda när du känner med en sticka.
  8. Ta ut formen, lyft ur tårtbottnen till ett galler och låt kallna helt.
  9. Servering: Dela upp kakbottnen i 30 bitar genom att skära 5 X 6. Vispa grädden och fyll en spritspåse. Spritsa en blomma av grädde på varje bit och dekorera med bär.

 

Receptet är skapat av - gunillablixt.se