"Alltid på konsumentens sida"

Pistou 0

Publicerad den 2014-03-16 i med taggarna , ,

Fransk klassisk kryddpasta som kan användas som dipp eller tillbehör till Soupe au pistou. Det finns många olika recept på pistou. Det här kommer från en matguide som jag hade med mig till Frankrike 1993. Receptet kan dubbleras.

4 personer
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ msk pinjenötter
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk riven parmesan
  • ½ krm salt
  • ¼ krm malen svartpeppar
  • Du behöver också:
  • mortel

Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Plocka bladen av basilikakvistarna. Skala vitlöksklyftorna.
  2. Stöt basilika, vitlök och nötter i morteln till en homogen massa. Tillsätt oljan droppvis och rör blandningen slät.
  3. Vänd ner parmesan, salt och peppar.
Receptet är skapat av - gunillablixt.se