"Alltid på konsumentens sida"

Grundrecept: Pochera ägg 0

Publicerad den 2014-06-14 i med taggarna , , ,

Ett elegant och trevligt sätt att servera ägg är att pochera dem. Pocherade ägg är gott till frukost, till lunch eller brunch och i flera klassiska rätter och sallader. Det kan verka lite knepigt i början, men övning ger färdighet.

4 personer
  • 4 ägg
  • 1 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk ättiksprit, 12%
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips

Tips på hur du kan använda pocherade ägg


  1. Häll vatten i en låg, vid kastrull. Låt koka upp och tillsätt salt och ättika. Sänk värmen så att vattnet bara sjuder.
  2. Knäck ett ägg i en kopp och låt det sakta glida ner i vattnet. När vattnet kokat upp igen, lägg ner nästa ägg. Upprepa med de övriga två äggen och se till att vattnet hela tiden sjuder.
  3. Så snart vitan stelnat är ägget färdigt. Ta varsamt upp ägget med hålslev och låt rinna av.

 

Koktider:

  • 3 minuter för rinnande äggula
  • 4 minuter för krämig äggula
  • 5 minuter för fast äggula
Receptet är skapat av - gunillablixt.se