"Alltid på konsumentens sida"

Potatissallad: Ljummen på färskpotatis, örter och kapris 0

Det här är den ultimata potatissalladen en sommardag när du hittat fin färskpotatis. Är potatisarna små, behåll dem hela. Är de stora, dela dem, men först när de är kokta. För mig är den här salladen alltid förknippad med mina somrar på Orust och min extramamma Mick, som alltid bjöd på den.  Receptet kan dubbleras.

4 personer
  • 700 g färskpotatis
  • 1 lök, gul eller röd
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka dill
  • 1 kruka gräslök
  • 2 msk kapris
  • Dressing:
  • ½ dl rapsolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • ½ tsk salt
  • ½ krm malen vitpeppar
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips


  1. Skrubba potatisen noga och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Finhacka löken och hacka även persilja och dill fint. Skär gräslöken smått.
  2. Dressing: Blanda samman olja, vinäger, salt och peppar.
  3. Ånga av potatisen och låt den svalna något. Tärna potatisarna grovt. Lägg i en skål och vänd ner lök, kryddörter, kapris och dressing. Servera genast.

färskpotatis 2persilja och dill kruka

Receptet är skapat av - gunillablixt.se