"Alltid på konsumentens sida"

Potatissallad: På kokt färskpotatis, gurka och dill 0

Publicerad den 2018-06-25 i med taggarna , , , , , ,

Den här krämiga potatissalladen är väldig fräsch, trots krämigheten. Det går fint att använda färsk slanggurka eller saltgurka. Är du lycklig nog att ha östgötska vita saltgurkor hemma, ja då får du den ultimata salladen! Massor av dill är också ett måste. Receptet kan dubbleras.

4 personer
  • 8 kokta färskpotatisar
  • 1 vit saltgurka eller ½ slanggurka
  • 1 liten gul lök
  • 1 knippa dill
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil eller crème fraiche
  • ½ tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • ½ tsk malen torkad vitlök eller vitlökspulver

Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Tärna potatisen och gurkan. Skala och finhacka löken. Hacka eller klipp dillen. Lägg potatis, lök, gurka och dill i en bunke.
  2. Rör samman majonnäs, crème fraiche, salt, peppar och vitlökspulver. Vänd ner blandningen. Ställ svalt till servering.
  3. Servera potatissalladen till varmrökt fisk, chakuterier eller på en sommarbuffé.


Resursklok kommentar

Koka dubbelt upp när du ändå kokar färskpotatis, så har du färdigkokt potatis att göra den här goda salladen av.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se