"Alltid på konsumentens sida"

Provencalsk grönsaksgratäng 0

Publicerad den 2013-08-09 i , , med taggarna , , ,

Ett jättegott tillbehör till alla typer av kött. Passar extra bra till lamm.  Passar såväl för GI grön (viktminskningsfas) som för lchf.

4 personer
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 4 fasta tomater
  • ½ tsk salt
  • 1 krm grovkrossad svartpeppar
  • ½ dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl riven ost
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Värm ugnen till 200°. Skär zucchini, aubergine och tomat i tunna skivor. Fräs aubergineskivorna i olja.
  2. Lägg zucchini, aubergine och tomat omlott i en oljad gratängform. Krydda med salt och peppar och droppa över olivolja. Grädda i 10 minuter.
  3. Pressa ner vitlöken i osten och blanda. Strö allt över grönsakerna och droppa på lite mer olja. Gratinera ca 15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och gratängen fått fin färg.

Resursklok kommentar

Laga den här läckra gratängen när tomater, zucchini och aubergine har säsong.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se