"Alltid på konsumentens sida"

Rårörd blåbärssylt 0

Publicerad den 2018-03-19 i med taggarna , , ,

Har du blåbär i frysen? Då kan du alltid svänga ihop den här lättlagade sylten. Den passar lita bra till plättar som till våfflor.

1 liten burk
  • 3 dl djupfrysta blåbär
  • ¾ dl strösocker
  • ½ citron, finrivet skal
  • Du behöver också:
  • burk med tättslutande lock

Kolhydratschock
Kolhydratschock

Serveringstips


  1. Lägg blåbären på en tallrik och tina dem till hälften.
  2. Mosa blåbären med en gaffel och skrapa ner moset i en bunke. Rör ner sockret och citronskalet. Rör med gaffeln tills sockret lösts upp.
  3. Lägg över sylten i en burk och förslut med lock. Hållbarheten är cirka en vecka. Sylten smakar gott till plättar, på yoghurt eller rostat bröd.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se