"Alltid på konsumentens sida"

Röd het mojo 0

Den heta såsen från Kanarieöarna heter mojo rojo, som betyder röd mojo. Servera den med papas arrgugadas att doppa i såsen. I det spanska köket använder man såsen till det mesta, både till förrätt, huvudrätt och dessert. Och till tapas, förstås.

6 personer
  • 1 hel vitlök
  • 2 röd spansk peppar
  • ½ tsk govt salt
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ dl rödvinsvinäger
  • 2 dl olivolja, drygt
  • Du behöver också:
  • mortel
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips

»Papas arrugadas GI röd


  1.  Skala vitlöksklyftorna och hacka dem grovt. Dela chilifrukterna och skrapa ut kärnorna. Hacka fruktköttet grovt. Krossa hacket i mortel tillsammans med saltet och lägg över i en skål.
  2. Tillsätt spiskummin och paprikapulver och rör sakta ner oljan och vinägern tills en tjock massa bildats.
  3. Om du tycker att såsen är för tjock, spä med någon matsked vatten. Mojon håller flera veckor i kylskåp.

papas arrugadas mojo rojo GC 2013mojo rojo GC 2013 grillad fisk GC 2013dagens fisk papas arrugadas mojo rojo GC 2013

 

Tips

För mildare mojo, byt ut chilin mot röd paprika

 

Receptet är skapat av - gunillablixt.se