"Alltid på konsumentens sida"

Rödbetssallad, jul 0

Visst finns den att köpa färdig, men det är ganska enkelt att åstadkomma en krämig och fräsch hemlagad rödbetssallad. Ett måste på julbordet, men också en trevlig bufférätt och gott pålägg. Det lilla socker som finns i inläggningen är försumbart, så jag märker GI grön.

10 personer
  • 4 dl tärnade inlagda rödbetor, avrunna (4-6 st hela)
  • 1 gul lök
  • 1 litet syrligt äpple
  • 3 msk hackad ättiksgurka
  • ½ dl majonnäs
  • ½ dl gräddfil
  • 2 msk rödbetsspad
  • 1 tsk fransk senap
  • ½ tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Låt rödbetorna rinna av. Skala och finhacka lök och äpple. Finhacka gurkan.
  2. Blanda samman majonnäs, gräddfil, rödbetsspad , senap och kryddor i en skål. Vänd ner rödbetor, lök, äpple och gurka.
  3. Ställ kallt till servering. Du kan spara rödbetssalladen ca 5 dagar i kylskåp.

 

Receptet är skapat av - gunillablixt.se