"Alltid på konsumentens sida"

Rödkål 0

Publicerad den 2012-12-20 i , med taggarna , , ,

Rödkål passar till skinka, revbensspjäll, fläskstek, julkorv, liksom till gås, anka eller kyckling. GI grön om du hoppar över honungen. Originalreceptet kommer från min mamma.

10 personer på julbord
  • 1 rödkålshuvud, ca 1 kg
  • 1 gul lök
  • 2 äpplen
  • 2 msk smör
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • ½ tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • ev 2 tsk honung
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Skär kålen i klyftor och ta bort stocken i mitten. Skär kålen i strimlor. Skala, dela och skiva löken tunt. Skär äpplena i tunna klyftor.
  2. Smält fettet i en stor gryta. Vänd ner kål, lök och äpple. Tillsätt vinäger, kryddnejlika, salt och peppar.
  3. Låt alltsammans sjuda under lock ½ – 1 timme. Rör om då och då.
  4. Rör ev ner honung. Låt svalna, lägg över i rena, varma burkar, sätt på lock och kyl. Kålen går även bra att frysa in.
Receptet är skapat av - gunillablixt.se