"Alltid på konsumentens sida"

Rossis spenat 0

Publicerad den 2012-06-11 i , , med taggarna , ,

Det här är en typisk GI-vänlig rätt och en av mina personliga favoriter. Rossi var först min chef när jag jobbade på restaurang. Sedan läste han till lärare och av en slump råkade han bli min huvudlärare på kockutbildningen på Gastronomiskolan. Så här lagade Rossi spenat, med italiensk inspiration från hans hemland.

4 personer
  • 200 g färsk spenat
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • ½ krm malen muskotnöt
  • ½ tsk salt
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Ansa och skölj spenaten. Skär bort grova bladnerver. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Fräs lök och vitlök och tillsätt spenaten. Fräs under omrörning någon minut.
  3. Ta av pannan från värmen och krydda spenaten med vinäger och salt. Servera genast.

rossis spenat panna

 

Resursklok kommentar

Färsk spenat från Sverige har säsong mellan maj och augusti. Övrig tid kan du ersätta med djupfryst spenat. Findus producerar klimatcertiferad djupfryst spenat.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se