"Alltid på konsumentens sida"

Rouille 0

Publicerad den 2019-08-13 i med taggarna , , ,

Rouille är en fransk röra. Man använder dem som tillbehör på bufféer eller till att lägga på en bit bröd. Rouille är ett måste till fransk fisksoppa.

4 personer
  • 2 skivor vitt formbröd
  • 2 äggulor
  • 1 röd piri piri
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 ½ dl olivolja
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ tsk salt
  • ¼ g saffran (½ paket)

Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Skär bort kanterna från brödet och lägg det i blöt i 5 minuter i lite vatten. Lös upp saffranet i lite hett vatten. Skär chilin på längden, kärna ur och finhacka fruktköttet.
  2. Ta upp och krama ur brödet. Lägg det urkramade brödet tillsammans med äggulorna och pressad vitlök i en rundbottnad skål. Blanda ner chilin i massan i skålen och rör om.
  3. Tillsätt olivoljan droppvis under kraftig omrörning. Smaksätt med paprikapulver, saffran och salt.

 

 

 

 

 

 

 

Tips
Du kan även köra samtliga ingredienser i mixer eller matberedare.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se