"Alltid på konsumentens sida"

Sanguche med fläskkarré 0

Publicerad den 2015-06-04 i med taggarna , , ,

Första gången jag åt sanguche var i Chile 1981. Det var något av det godaste jag hade ätit. Sedan dess vill jag alltid ha min sanguche med tunn, tunna skivor fläskkarré och avokado. Allt fler restauranger med mat från Peru kommer nu till Stockholm (2014) och på de allra flesta kan man få sanguche med såväl griskött som kyckling. Så här gör du din egen.

4 personer
  • 400 g tillagad fläskkarré
  • Avokadoröra:
  • 2 avokador
  • ½ lime, saften
  • ½ tsk salt
  • ½ krm malen vitpeppar
  • Till servering:
  • bröd, se separat recept
  • salsa criolla, se separat recept
  • majonnäs
  • ¼ isbergssallatshuvud
  • 2 tomater eller 4 körsbärstomater


Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

  1. Börja med att göra brödet och salsa criolla efter recepten.
  2. Servering: Skär fläskkarrén i tunna skivor. Strimla sallaten och skiva tomaterna.
  3. Dela avokadorna på mitten, ta ut kärnorna och mosa fruktköttet grovt med en gaffel. Pressa ner limesaft och krydda med salt och peppar. Rör om noga.
  4. Dela bröden och fyll med sallat, tomater, avokado, fläskkarré och majonnäs.

Tips:
Det funkar även med avokado i skivor.

salsa criollasanguche tillbehör

Receptet är skapat av - gunillablixt.se