"Alltid på konsumentens sida"

Senapssill 0

Publicerad den 2014-01-16 i , med taggarna , , , , ,

Den allra godaste senapssillen gör du själv.

1 burk
  • 300 g inlagd sill
  • Senapssås:
  • 2 krukor dill
  • 1 dl svensk senap
  • 1 ¼ dl socker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 msk HP-sås
  • 2 ½ dl neutral olja
  • Du behöver också:
  • en väl rengjord burk med lock
Kolhydratschock
Kolhydratschock

Serveringstips


  1. Skär sillen i mindre bitar. Hacka dillen,men spara några vippor till dekoration.
  2. Senapssås: Blanda samman senap, socker och vinäger. Rör ner salt, peppar och HP-sås.
  3. Vispa sakta ner oljan tills det blir en tjock, blank sås. Rör ner dillen och varva sillbitar och sås i en burk. Låt stå minst 4 timmar.
  4. Lägg upp på ett serveringsfat och dekorera med dillvippor före servering.
Receptet är skapat av - gunillablixt.se