"Alltid på konsumentens sida"

Smörrebröd: Räkor och ägg 0

Ett smörrebröd med massor av räkor, rejer i trængsel, passar alltid att servera. Förrätt, lunch eller supé, alla blir lika glada för det här goda smörrebrödet när på dygnet det än serveras.
På smörrebröd ska det vara små, fina räkor. På finare danska restauranger finns det särskilda anställda med titeln reje-piller eller reje-pillerske, som är extra flinka i att skala de små räkorna.

1 smörrebröd
  • 1 skiva ljust danskt rågbröd
  • smör att bre med
  • 1 sallatsblad
  • 2 gurkskivor
  • 1 hårdkokt ägg
  • 1 msk majonnäs
  • 50 g stenbitsrom
  • 15-20 skalade små räkor
  • 1 citronklyfta
  • dillkvist
  • ev 2 tsk sikrom, löjrom eller laxrom

Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips

Så här kokar du ägg
»Koka ägg


  1. Bre brödskivan med smör och lägg på salladsbladet och gurkan.
  2. Skala ägget, skär det i skivor och lägg på.
  3. Lägg på en klick majonnäs och sedan räkorna.
  4. Dekorera med citron och dill, samt eventuell rom.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se