"Alltid på konsumentens sida"

Smörrebröd: Rostbiff med remouladsås och rostad lök 0

Publicerad den 2012-11-05 i med taggarna , , , , , ,

Tunna skivor rostbiff med tillbehör blir till en lunch eller ett kvällsmål med danska smörrebröd som förebild. Lite bröd och mycket pålägg. GI röd på grund av att receptet innehåller bröd.

1 smörrebröd
  • 1 skiva danskt rågbröd
  • smör att bre med
  • 2 tunna skivor rostbiff
  • 2 msk remouladsås
  • 1 tsk färskriven pepparrot
  • Att strö över:
  • rostad lök
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips

»Remouladsås


  1. Bre brödet och lägg på rostbiffen.
  2. Toppa med remouladsås.
  3. Strö över lök och pepparrot.

Resursklok kommentar

Ta tillvara överbliven rostbiff och gör läckra mackor till lunch eller kvällsmat.
När du ska köpa färdig rostbiff, välj svenskt kött som är märkt med Kött från Sverige, som betyder att djuret är fött, uppfött och slaktat i Sverige. Allra bäst är kött märkt med naturbeteskött eller Svenskt Sigill klimatcertifierat kött.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se