"Alltid på konsumentens sida"

Smörstekta kantareller 0

Publicerad den 2014-08-24 i , med taggarna , , , , ,

Det hör försommaren till att hitta några kantareller som sticker upp sina gula hattar i skogen. En näve till en kantarellsmörgås kan man kanske få ihop, åtminstone i södra Sverige. Framåt högsommaren kan man plocka kantareller och mäta skörden i deciliter. När sensommaren närmar sig plockar vi till matlagning, torkning och för att frysa in. Men smörstekta kantareller är alltid lika gott. När du är klar har svampen krympt en del, men det beror på att mycket vätska ångat bort.

 

 

4 personer
  • 1liter gula kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 krm salt
  • ½ krm malen vitpeppar
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips

Servera svampen till tillbehör till kött, eller lägg den på en smörstekt brödskiva till förrätt.

»Kantarellomelett


  1. Borsta svampen ren med en svampborste.Bryt eller riv dem mindre bitar.
  2. Lägg svampen i kall stekpanna. Hetta upp och låt vattnet ånga bort.
  3. Lägg i smör och bryn till vacker färg. Krydda med salt och peppar.

 

Receptet är skapat av - gunillablixt.se