"Alltid på konsumentens sida"

Sommarlunch 0

Publicerad den 2017-07-19 i med taggarna , ,

Det började med tre ungar som alla ville ha olika saker till lunch. En ville ha kräm, en ville ha baguette-mackor och en ville ha bara frukt. Då åkte den snälla pappan och köpte allt ungarna ville ha. Nu har den här lunchen fått namnet ‘Sommar-lunch’, och ska alltså bestå av dessa tre delar. Det bästa är att man kan köpa färdig kräm och till och med färdiga mackor om man är lat. Påläggen nedan är våra favoriter, men välj det du tycker är godast. Självklart serveras sommarlunch på balkongen, verandan eller i bersån.

4 personer
  • 1 förpackning kräm eller hemgjord kräm
  • mjölk till krämen
  • bär (vi valde körsbär) och frukt (vi valde melon)
  • Baguettemackor:
  • 1 − 2 baguetter
  • 100 g salami
  • 250 g brie
  • 100 g kokt skinka
  • 1 dl kronärtskockskräm
  • ½ grönsallatshuvud

Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips

Om du vill göra egen kompott kommer här ett enkelt recept:
»Enkel jordgubbskompott


  1. Ställ fram kräm och mjölk på bordet. Lägg upp bär och frukt i en skål. Skär upp baguetterna i lagom bitar.
  2. Lägg upp påläggen till baguettemackorna vackert på fat. Ställ fram på bordet.
  3. Låt var och en förse sig.

jordgubbskompott glasburk tallrikar sommarlunch uppdukadsommarlunchmackor melon körsbär sommarlunch på balkongen

Receptet är skapat av - gunillablixt.se