"Alltid på konsumentens sida"

SOS-Smör, ost och sill 0

Publicerad den 2020-04-05 i med taggarna , , , , ,

SOS kallas den, en traditionell restaurangklassiker som serveras som förrätt med öl och snaps. Eller som jag tycker om, påskmust och snaps.
För att kunna göra smörkulor med ränder behöver du en smörkrusare eller en smörspade. Det kan du hitta på loppis för några tior. De är billiga eftersom de flesta inte vet vad man ska använda den till. Receptet visar vad du behöver per person.

1 person
  • 3 tunna ostskivor
  • 1 smörkula
  • sillfiléer efter smak
  • Till servering:
  • knäckebröd
  • kokt färskpotatis eller kokt, kall potatis i skivor
  • dillvippor
  • finskuren gräslök
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips

Så här kokar du primörpotatis
»Koka primörpotatis

 


  1. Ta ut en vacker smörkula med hjälp av en smörspade eller smörkrusare. Lägg smörkulan/ smörkulorna i kyl fram till strax före servering. Annars kan du skära vackra kuber av smöret, som på bilden.
  2. Skär skivor av en smakrik ost av präst-typ. Allra godast är Svedjans Gårdsost, Västerbottensost eller brännvinsost.
  3. Skär upp sillen i munsbitar eller gör en vacker rundel av varje filé. Lägg upp sillen vackert och placera smörkulan och osten intill. Dekorera med dill och gräslök och servera med knäckebröd och potatis.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se