"Alltid på konsumentens sida"

Souvlaki på fläskkarré 0

Publicerad den 2014-03-11 i med taggarna , , , ,

Klassisk souvlaki lagas av griskött. Allra bäst blir det med fläskkarré, men det funkar även med skinkstek eller färskt bogfläsk. Receptet kan dubbleras.

 

4 personer
  • 600 g fläskkarre
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk pressad citronsaft eller vitt vin
  • 1 krm salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • Till servering:
  • 1 citron
  • Du behöver också:
  • träspett
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips

»Tzatziki

»Grekisk sallad


  1. Skär köttet i små kuber, ca 3 x 3 cm. Blanda samman olja, citronsaft (eller vin), salt, peppar och örtkryddor i en plastpåse. Lägg köttkuberna i marinaden och låt marinera i kyl minst 2 timmar.
  2. Lägg träspetten i blöt i 30 minuter. Trä upp köttbitarna på spetten. Skär citronen i klyftor.
  3. Träkolsgrillning är att föredra, då är grillningstiden ca 15 minuter, men man kan också använda ugnens grillelement. Då blir tillagningstiden något kortare. Glöm inte att vända på spetten då och då.
  4. Pressa citronsaften över spetten för servering.
Receptet är skapat av - gunillablixt.se