"Alltid på konsumentens sida"

Sparriscoctail med löjrom 0

Publicerad den 2015-01-02 i med taggarna , , ,

En härlig inledning på den fina middagen.

6 personer
  • 2 knippor grön sparris
  • 3 vita brödskivor
  • 50 g smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • ½ tsk salt
  • ½ krm malen vitpeppar
  • 200 g löjrom
  • till dekoration:
  • dillvippor
  • citronskivor
  • Du behöver också:
  • 6 fina coctailglas eller andra fina glas att servera i
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips


  1. Skär bort den torra biten längst ner på sparrisstjälkarna. Koka upp rejält saltat vatten i en stor kastrull och lägg ner sparrisen.
  2. Ta upp den när vattnet kokar upp igen och låt sparrisen rinna av. Skär bort topparna i längre bitar och skär resten i mindre bitar.
  3. Kantskär brödet och skär det i små fyrkanter. Stek dem i smör till gyllene krutonger. Ta upp och låt kallna.
  4. Blanda samman crème fraiche, majonnäs, salt och peppar.
  5. Så här långt kan rätten förberedas.
  6. Servering: Lägg några krutonger i bottnen på glaset. Fördela löjrom och crème fraiche ovanpå. Lägg ner sparrisbitarna och dekorera med de långa sparrisbitarna, citron och dill.

 

 

Receptet är skapat av - gunillablixt.se