"Alltid på konsumentens sida"

Grundrecept: Steka bacon 0

Publicerad den 2014-05-20 i , med taggarna , ,

Gör du så här blir ditt bacon perfekt stekt.

1 person
  • 4 baconskivor
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Lägg baconet i kall stekpanna.
  2. Sätt på spisplattan och hetta upp stekpannan tills det börjar fräsa. Stek baconet i det fett som smälter ut och vänd flera gånger.
  3. När baconet börjar få färg, sänk till medelvärme och låt baconet steka klart.
  4. Ta upp och lägg baconet på hushållspapper att rinna av.

 

bacon 1bacon 5 i stekpannabacon 6 stekt bacon rinner av hushållspapperbacon 3bacon 4bacon 8 fett i stekpanna bacon 9 fett suger uppäggröra bacon champinjoner äggröra bacon parmesanägg bacon 24korv rödlök bacon brunch

Resursklok kommentar

Ganska mycket fett smälter ut från baconet när det steks. Fyra baconskivor kan släppa så mycket som 1 msk fett. Häll INTE fettet i avloppet! Ställ pannan så att den lutar och fettet rinner ner till ett ställe. Lägg en boll av hushållspapper där och sug upp fettet. Bollen kan du sedan kasta i komposten. Om du vill spara fettet för att steka i, sila det och förvara i kylskåp. Du bör använda det inom en vecka.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se