"Alltid på konsumentens sida"

Stekt mangold med lök 0

Publicerad den 2018-08-24 i , med taggarna , , , ,

I skördetid på sensommaren brukar vi kunna skörda mangold i trädgårdstäppan eller hitta den i grönsaksdisken. Tricket med att laga mangold är att låta stjälkarna få lite längre tillagning än bladen, eftersom de är hårdare.
Samtidigt som man hittar mangold brukar det finnas härligt mjäll knipplök att få tag i. Tillsammans blir det här jättegott!

4 personer
  • 400 g mangold
  • 2 färska knipplökar
  • olivolja till stekning
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk balsamvinäger
  • ½ tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar

Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Ansa och skölj mangoldbladen. Skär bort stjälkarna och skär dem i mindre bitar. Strimla bladen. Skala och skär knipplökarna i klyftor. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Fräs mangoldstjälkarna tills de börjar mjukna. Lägg då ner löken och fräs ytterligare en stund.
  3. Lägg till sist ner vitlöken och tillsätt mangoldbladen. Fräs under omrörning någon minut.
  4. Ta av pannan från värmen och krydda rätten med vinäger, salt och peppar. Servera genast.

 

Receptet är skapat av - gunillablixt.se