"Alltid på konsumentens sida"

Tångkaviar med tillbehör 0

Publicerad den 2018-07-22 i , med taggarna , , , , ,

Havsgrönt, som till exempel tångkaviar, är något jag gärna vill slå ett slag för. Vi behöver äta mer havsgrönt, helt enkelt. Dels för att det finns massor av goda alger som är ätbara och som vi kan ta tillvara och använda som mat. Men mest för att det är väldigt gott och har varit underskattat allt för länge.
Utan bröd märks receptet GI grön.

4 personer som förrätt
  • 100 g tångkaviar
  • 1 rödlök
  • 1 citron
  • ½ knippa dill
  • 1 dl gräddfil eller smetana
  • Till servering:
  • ev rostat bröd

Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips

Ännu ett recept med alger:
»Laxsallad med alger och sesam


  1. Skala och finhacka löken. Tvätta citronen och skär den i klyftor. Plocka fina dillvippor.
  2. Lägg upp gräddfil eller smetana och toppa med lök. Lägg upp tångkaviaren och dekorera med dill och citron.
  3. Servera genast, eventuellt med rostat bröd.

Resursklok kommentar

Tångkaviar är fantastiskt havsgrönt, som vi behöver äta mer av. Tångkaviar görs av brunalg som löses upp, formas och färgas.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se