"Alltid på konsumentens sida"

Tapas: Baconsvepta dadlar 0

Publicerad den 2018-03-06 i , med taggarna , , ,

Datiles con bacon kallas de här på det spanska tapasbordet. Det är helt enkelt det som även kallas angels on horseback i engelskspråkiga länder. En god liten munsbit på buffé, som tilltugg till en drink eller som rätt på tapasbordet.

24 st
  • 12 skivor bacon
  • 24 torkade och urkärnade dadlar
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • Du behöver också:
  • 24 tandpetare

Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips


  1. Dela baconskivorna och rulla i varje dadel i en skiva. Fäst med en tandpetare. Strö över salt och peppar.
  2. Hetta upp olivoljan i en panna och pressa ner vitlökarna. Fräs de baconsvepta dadlarna på låg värme tills de fått fin gyllenbrun färg.
  3. Servera dadlarna varma eller kalla.
Receptet är skapat av - gunillablixt.se