"Alltid på konsumentens sida"

Tapas: Quesadillas verduras 0

Om quesadillas är tapas eller tex-mex? Därom kan man tvista. Ett som är säkert är att quesadillas har intagit som plats på tapasbordet och att det är väldigt gott. De här är fyllda med grönsaker, verduras,  och bönor. Det passar också fint att dippa quesadillas i spansk aioli och mojo, som man gärna dukar fram när man serverar tapas.

2 quesadillas, 12 bitar
  • 4 tortillabröd av vete
  • 2 tsk hackad färsk chili, t ex spansk peppar, habanero eller serrano
  • 2 msk hackad gul lök
  • 2 msk hackad röd paprika
  • 3 dl riven ost, gräddost eller cheddar
  • 4 msk kokta svarta bönor
  • 2 msk majskorn
  • 2 tsk neutral olja till stekning
  • Till servering:
  • 1 dl gräddfil eller dippsås

Kolhydratschock
Kolhydratschock

Serveringstips

»Spansk aioli
»Röd het mojo


  1. Dela chilin på längden, skrapa ut kärnorna och hacka fruktköttet fint. Skär salladslöken i tunna strimlor. Strimla och hacka paprikan. Riv osten. Mosa till bönorna lite med en gaffel.
  2. Strö hälften av osten på en tortilla. Fördela hälften av chili, lök och koriander ovanpå och lägg på ytterligare en tortilla. Upprepa med övriga tortillabröd och fyllning.
  3. Stek ena sidan i sparsamt med olja i en het stekpanna tills osten smälter och brödet fått gyllene färg. Vänd och stek andra sidan till vacker färg. Ta upp quesadillan ur stekpannan och upprepa med nästa tortillabröd.
  4. Skär varje quesadilla tvärs över tre gånger, så att du får 6 bitar. Lägg gärna upp på en fin skärbräda. Servera med gräddfil eller dippsås.
Receptet är skapat av - gunillablixt.se