"Alltid på konsumentens sida"

Tapas: Spansk aioli 0

Den spanska aiolin skiljer sig från den franska genom att man använder pressad citron som syra istället för vitvinsvinäger. Aioli är ett läckert tillbehör som passar fint till de flesta tapas, särskilt de som är gjorda på ingredienser från havet.

6−8 personer
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk dinjonsenap
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 3 äggulor
  • 2 dl mild olivolja
  • ½ krm malen vitpeppar

Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Skala och hacka vitlöken. Mortla den med salt till en massa. Mixa eller vispa ihop moset med senap och citronsaft.
  2. Rör ner äggulorna, en i taget. Tillsätt oljan under vispning, först droppvis och sedan i en tunn stråle.
  3. Vispa till en fluffig majonnäs och krydda med peppar.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se