"Alltid på konsumentens sida"

Tapas: Spansk ost- och charkbricka, plato embutidos 0

När du dukar upp ett bord med tapas passar det fint att ställa fram en vacker bricka med spanska ostar och charkuterier. En plato embutidos på spanska. Den kan vara svår att beräkna exakt, för allt beror på hur hungriga dina gäster är och hur mycket andra godsaker du dukar upp. Men räkna 50 till 75 gram per person. Lägg inte upp allt med en gång, det är bättre att fylla på. Och ost och chark som inte stått framme i rumstemperatur kan du använda till andra rätter.

6-8 personer
  • 200 g lufttorkad skinka (iberico eller serrano) eller fläskfilé (lomo)
  • 200 g milda eller kryddiga korvar (t ex fuet eller chorizo)
  • 200 g lufttorkat nötkött (bresaola eller cecina de leon)
  • 200 g ost (manchego, burrata eller getost i olivolja)
  • Du behöver också:
  • skärbräda eller bricka med snyggt papper
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Be att få skinka eller nötkött skuret i tunna skivor när du köper det i delikatessdisken eller i specialbutik. Eller köp färdigskivat.
  2. Lägg upp charkskivorna på en bricka eller en skärbräda. Skär fueten snett i tunna skivor och lägg upp. Lägg över plastfolie och låt stå svalt.
  3. Ta fram charkbrickan och osten 30 minuter före servering. Lägg fram osten i bit tillsammans med en kniv, eller skär den i munsbitar och lägg den på charkbrickan.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se