"Alltid på konsumentens sida"

Thaisallad med rostbiff 0

Publicerad den 2012-09-19 i , , med taggarna , , ,

I originalreceptet används oxfilé eller utskuren biff, som först marineras och grillas. I originaldressingen ingår också 2 tsk socker, men dem har jag tagit bort för att kunna märka med GI grön. Om du vill söta men utan socker, ersätt sockret med honung, men då ökar kolhydraterna. På thailändska heter salladen Yam Nua.

4 personer
  • 500 g färdiglagad rostbiff
  • MARINAD:
  • ½ dl kinesisk soja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk pressad limesaft
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • SALLAD:
  • 75 g blandade sallatsblad
  • 75 g färsk spenat
  • 1 gurka
  • 1 dl strimlad pak choy
  • 1 dl hackad färsk mynta
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • DRESSING:
  • 1 röd spansk peppar
  • 2 msk pressad limesaft
  • ½ dl japansk soja
  • 1 tsk thailändsk fisksås
  • 1 tsk finrivet limeskal
  • TILL DEKORATION:
  • sesamfrön eller
  • strimlad vårlök eller purjo
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Dressing: Skär chilin på längden, ta bort kärnorna och finhacka fruktköttet. Blanda limesaften med chili, soja, fisksås och limeskal. (Om du vill söta, ska honung eller socker in här.) Låt stå i rumstemperatur till servering.
  2. Marinad: Skala och krossa vitlöksklyftorna. Blanda samman soja, vitlök och limesaft till en marinad.
  3. Skär rostbiffen i tunna skivor och sedan i strimlor. Lägg den på ett fat och droppa över marinaden.
  4. Riv sallatsbladen i mindre bitar. Skiva gurkan. Fördela sallat, spenat, pak choy, örter och gurka på ett serveringsfat. Fördela köttet ovanpå salladen, ringla över dressingen och strö över sesamfrön, vårlök eller purjo. Servera genast.

 

Resursklok kommentar

Den här supernyttiga salladen innehåller mängder med gröna blad och örter. Bäst passar den att laga på sommaren, när det finns tillgång till svensk sallat och spenat. Men tack vare växthusodling i landet finns tillgång till färska örter året runt!
När du ska köpa färdig rostbiff, välj svenskt kött som är märkt med Kött från Sverige, som betyder att djuret är fött, uppfött och slaktat i Sverige. Allra bäst är kött märkt med naturbeteskött eller Svenskt Sigill klimatcertifierat kött.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se