"Alltid på konsumentens sida"

Toast Skagen 0

Publicerad den 2019-08-27 i med taggarna , , , ,

Klassisk Toast Skagen serverades på Thore Wretmans restaurang Riche, där Karin Chädström var chefskallskänka. Där var det självklart att toast serverades på rundt, smörstekt bröd. I Riches Toast Skagen var det heller ingen dill i själva räksalladen, den serverades som dekoration.
Toast Skagen måste vara den allra mest populära förrätten eller drinktilltugget i vårt land. Inte så konstigt, den är enkel att laga, går att variera på en mängd olika sätt och smakar alltid lika gott.

4 personer
  • 400 g räkor med skal
  • 4 msk majonnäs
  • malen vitpeppar och salt
  • 4 dillkvistar
  • 4 skivor vitt formbröd
  • smör att steka i
  • Till dekoration:
  • 80 g löjrom
  • 4 dillvippor
  • 4 citronklyftor
  • 4 grönsallatsblad
  • Du behöver också:
  • utstickare

Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips


  1. Skala räkorna och hacka dem grovt.
  2. Ta undan 4 dillvippor till garnering. Hacka den övriga dillen fint.
  3. Blanda samman räkor, dill och majonnäs. Krydda med malen vitpeppar och eventuellt med salt.
  4. Stek brödskivorna gyllenbruna i smör. Ta ut rundlar med hjälp av en utstickare.
  5. Fördela skagenröran på brödrundlarna. Forma vackra ägg av löjrommen och lägg på. Toppa med dillvipporna. Dekorera med sallatsblad och citron.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se