"Alltid på konsumentens sida"

Tomatsås av tomatkross 0

Publicerad den 2012-11-07 i , , med taggarna , , ,

Krossade tomater är ett halvfabrikat som jag inte skulle vilja vara utan. Här är ett användningsområde, tomatsås. Receptet kan dubbleras.

4 personer
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 tsk konc fond, kött-, höns- eller grönsaks-.
  • 1 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Skala och finhacka löken, och fräs den i olja i en kastrull.
  2. Häll på krossade tomater, fond och vatten, och klicka ner tomatpuré. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda utan lock i 20 minuter. Rör om då och då.
  3. Pressa ner vitlöken och rör ner. Smaka av och krydda med salt och peppar.
Receptet är skapat av - gunillablixt.se