"Alltid på konsumentens sida"

Tomatsås med chili och paprika 0

Publicerad den 2015-05-26 i med taggarna , , ,

Gillar du tomatsås? Gillar du ordentlig hetta i maten? Då är det här såsen för dig! Den är god att servera med kött av olika slag, gärna grillat.

4 personer
  • 1 röd paprika
  • 2 röd spansk peppar
  • 1 stjälk selleri
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och malen svartpeppar
  • Du behöver också:
  • mixer eller matberedare

Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Ansa paprikan och tärna fruktköttet. Dela chilin på längden och skrapa ut kärnorna. Hacka fruktköttet grovt. Ansa och skiva sellerin. Skala och hacka löken.
  2. Fräs löken i olja. Häll på krossade tomater, lägg i paprika, chili och selleri och klicka ner tomatpuré. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 20 minuter.
  3. Mixa såsen slät i mixer eller matberedare. Pressa ner vitlöken och krydda med salt och peppar.
Receptet är skapat av - gunillablixt.se