"Alltid på konsumentens sida"

Tomatsås på färska tomater 0

Publicerad den 2012-07-26 i med taggarna , , ,

Det är underbart gott att laga tomatsås på färska tomater. Passar som tillbehörssås, som grund för pasta Bolognese eller i moussaka.

4 personer
  • 500 g tomater
  • 1 gul lök eller ½ purjolök
  • 2 msk smör
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 dl köttbuljong
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ tsk salt
  • 2 krm grovkrossad svartpeppar
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Skär tomaterna i grova tärningar. Skala och finhacka löken. Fräs löken gyllengul i smör på medelvärme och lägg över i en kastrull. Lägg i tomater, tomatpuré och buljong.
  2. Koka upp blandningen, sänk värmen och sjud ca 20 minuter. Rör om då och då.
  3. Pressa ner vitlöken och krydda med salt och peppar.

Resursklok kommentar

Svenska tomater har säsong mellan april och november, så det finns nästan alltid svenska tomater att tillgå. Allra härligast är de sommartid, då de fått mogna i solen.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se